spatjeNiet alleen in Harderwijk, maar zelfs in de verste uithoeken van deze planeet kent men het befaamde spatje Nickys. Een perfecte mix van Bacardi Limon en Cola Light, samen met wat ijs, staan garant voor het ultieme Nickys gevoel!
Monkey47Front_mitbookletBombay Gin & Royal Club € 5,-
Most famous, uiteraard met citrus.

Sylvius Gin & Royal Club € 6,-
Neerlands beste Gin voor een Hollands prijsje.

Tanqueray Ten Gin & Fever Tree Tonic € 7,-
“Londens best” verdient een zachte tonic.

Monkey 47 Gin & Fever Tree Tonic € 8,-
Schwarzwalder slow gin, top Gin, lekker met komkommer.

mundonovoNicky’s serveert binnenkort koffie van het merk Mundo Novo, een handgeplukte koffie, duurzaam en organisch verbouwd met respect voor het regenwoud en de locale arbeiders. De 100% arabica koffiebonen van Mundo Novo zijn direct van de plantages aangeschaft tegen een eerlijke prijs (Fair trade). De koffiebonen worden met de hand geplukt zonder gebruikmaking van machines. Het oogstproces verloopt hierdoor langzamer en levert zo meer banen op over een langere periode. Ook stijgt hierdoor de geoogste kwaliteit omdat enkel de rijpe bessen worden geoogst. De plantages liggen geintegreerd in de regenwouden en de omliggende bomen worden niet gekapt (rainforrest alliance). De koffieplanten worden duurzaam verbouwd en de voedingsrijke toplaag van de bodem wordt gehandhaafd. Er wordt geen gebruik gemaakt van pesticiden. De plantages zijn hoog en in de schaduw gelegen, noodzakelijk voor een kwalitatief hoge oogst. De arbeiders en plukkers krijgen een eerlijk loon, er zijn gelijke rechten voor mannen en vrouwen en kinderen onder de 14 moeten naar school. Zij krijgen een opleiding op de eigen scholen van de plantages. Ook wordt er voor iedereen gezorgd voor goede huisvesting en gezondheidszorg. Er is een eigen algemene gezondheidsdienst aanwezig en er komt wekelijks bezoek van specialisten. Hiermee bewijst Mundo Novo zich een maatschappelijk verantwoorde koffie. En bovendien een heerlijke milde 100 % arabica koffie van uitzonderlijke kwaliteit.

Fleur de Café – Nicky’s Espresso

Langzaam gebrandde 100% Arabica koffiebonen geven deze melange een volle body met een aangename afdronk. Door het grotere percentage Kenya en Colombia koffiebonen is deze melange sterker dan de Mundo Novo.

Smaaktype : mild- medium

Deze espressomelange is op basis van de mooiste Colombia koffiebonen. Hierdoor heeft deze Espresso melange een zeer volle koffiesmaak met chocolade en mocca in de afdronk. Werkelijk een smaakexplosie waar je verslaafd aan raakt! Deze Espresso melange is heel goed te gebruiken voor ristretto/espresso, lange (gewone) koffie en de cappucino.
Met andere woorden, geschikt voor iedereen die echt van koffie houdt!

Earl grey Superieur – zwarte thee

Deze Earl Grey Superieur is in basis een Darjeeling, een mooie zwarte thee met het geliefde Bergamot, een bloemige klassieker uit India.

Volle, zachte theemelange uit India met veel tip. Deze Earl Grey Superieur is heerlijk zacht en vol van smaak omdat er gebruik is gemaakt van een superieure kwaliteit Darjeeling om hieraan natuurlijke bergamot aroma toe te voegen.

Marokkaanse munt thee – kruidenthee

Marokkaanse munt of NANA mint, heeft een frisse oorspronkelijke (spearmint) smaak. Zonder een menthol bijsmaak.

Pepermunt stilt kramp en bevordert de spijsvertering en verdrijft darmgassen.

Sencha Lemon Sicilia – groene thee met citroen

Groene thee met citroengras, citroenstukjes, citroenschil en citroengranulaat.

Eigenschappen van groene thee:

  • Dorstlesser
  • Verbeteren van spijsvertering
  • Vochtafdrijvend middel
  • Vermindering van vetopname
  • Vermindering van hoog cholesterol

Rooibosthee Cranberry – rooibosthee

l_plateauRooibosthee met cranberry.

Rooibosthee bevat veel anti-oxidanten die ‘vrije radicalen’ binden. Vrije radicalen zijn schadelijke stoffen die ontstaan tijdens het verouderingsproces en stoffen zoals alcohol, medicijnen en milieuverontreiniging.

WIT

Côte soleil Chardonnay
Soepele chardonnay zonder houtvoeding.
Glas € 3,- / Fles € 13,-

Hunky Dory Sauvignon Blanc
Frisse nieuw zeelandse sauvignon.
Glas € 4,50 / Fles € 23,-

ROSÉ

La Grive Rosé
Fijne rosé, licht van kleur, in balans met een gemakkelijke afdronk.
Glas € 3,- / Fles € 13,-

Spätburgunder Rosé
Lichte rosé van Spätburgunder. In de geur een hint van rood fruit en wat aardse toon, mineraal en evenwichtig van smaak.
Glas € 4,50 / Fles € 23,-

ROOD

Côte soleil Merlot
Een intens robijnrode kleur kenmerkt deze wijn. Net als de aroma’s van rood fruit en een zachte, kruidige structuur.
Glas € 3,- / Fles € 13,-

Salenteijn Malbec Glas
Krachtige vol rode Argentijnse Malbec.
Glas € 4,50 / Fles € 23,-

brouwerij_1_mm_1280x720
jupiler
weizener
skuumkoppe_mm