Uit- en verslag Halve Finale Nicky’s Pop Quiz

Home/Muziek, Popquiz 2014/Uit- en verslag Halve Finale Nicky’s Pop Quiz

Spanning
Zelfs de meest stoïcijnse spelers waren het er roerend over eens, ook dit was weer een spannende zondagmiddag in Harderwijks enige echte Popquizarena.
Omdat het zich hierbij ook nog om de (eerste) Halve Finale handelde, was de inzet natuurlijk niet van enig belang ontbloot.

De definitieve uitslag:

1 De Mac (aka Sir Jack) 100
2 Das A-Team 96
3 Gelijke Monniken, Gelijke Kappen* 88
4 Cheech&Chong 88
5 KoKoMo 80
6 RAMH 79
7 De Fluiters 76
8 Sportcafé de Sypel 71

* 3e na shoot-out

De immers goed geoliede machine waar het team van De Mac uit bestaat, weet zich hiermee verzekerd van een plaats in de Pop Quiz Finale op 18 mei. Met 100 van de maximaal te vergaren 150 punten terechte winnaars luidde het unanieme oordeel van de jury, waarbij onze felicitaties!
Zeer zeker ook vermeldenswaard is de 5e plaats van KoKoMo, een team van slechts twee deelnemers. Met zekerheid een tegenstander van formaat met de te verwachten versterking in de volgende voorronde.

Herkansingsronde
De nummers twee en drie, respectievelijk Das A-Team en Gelijke Monniken, Gelijke Kappen, zien we diezelfde finaledag ook weer terug. Zij spelen dan in de herkansingsronde niet alleen tegen elkaar maar ook tegen de twee andere nummers twee en drie van ‘de andere’ Halve Finale.
Wellicht ten overvloede: het gaat in die herkansingsronde om de derde, en laatste, te vergeven plaats van de drie beschikbare finaleplaatsen. En voor de volledigheid: de tweede Halve Finale is op 6 april, met de allesverpletterende Grote Finale dan op 18 mei. Locatie uiteraard, hoe kan het ook anders, Nicky’s Inn.

Ruis
Aan enthousiasme was ook deze keer geen enkel gebrek. Vaste Nicky’s Pop Quizpresentator Theo Outhuijse was naar verluidt zelfs tot aan het pittoreske Kerkplein te horen . Meerdere keren vroegen willekeurige voorbijgangers zich af of het wellicht het jongere broertje van Willem Ruis was die de massaal aanwezige deelnemers zo wist op te zwepen om het uiterste uit zichzelf en hun teamgenoten te halen. Job well done Theo!
Theo ontkent overigens elke familierelatie met eender welke Ruis. Ook al was er opvallend veel hiervan aanwezig in de door hem aangeleverde fragmenten, maar dit terzijde.

Shoot-out
Een gelijke stand maakte de allereerste Nicky’s Inn Pop Quiz Shoot Out in de geschiedenis noodzakelijk. Uiteraard zorgde dit voor nog een extra lading zinderende spanning.
Een knieënknikkende Alex (van Dansen met) Jansen nam het namens Gelijke Monniken, Gelijke Kappen op tegen een welhaast volledig dichtgeslagen Pauline Welbergen van Cheech&Chong. Plankenkoorts is een onbarmhartige meesteres…
En, zonder Pauline had Alex ook niet het winnende punt kunnen maken. Na Pauline’s blanco antwoord op de vraag wie de uitvoerende was van het in eerste aanleg wél door haar herkende ‘When A Man Loves A Woman’, kon Alex eigenlijk redelijk makkelijk de score afmaken. Ook al rolde zijn antwoord ‘Percy Sledge’ nog niet zo heel makkelijk van de tong…
Maar doe het maar ‘s met tientallen ogen op je gericht en zo’n vermaledijd rotbelletje voor je neus! Onze complimenten voor allebei!

Niet getreurd
Uiteraard kan Pauline, samen met de rest van haar team, zich gewoon weer opgeven voor de volgende edities van de Nicky’s Pop Quiz. ALLE relevante informatie hierover, inclusief een jofel online inschrijfformulier, is terug te vinden op nickys.nl/popquiz. Onze dank aan Dennis van blocq12.nl kent nauwelijks nog grenzen.
Die twee volgende edities zijn overigens op de zondagen 9 februari en 9 maart. Beide beginnen zoals gebruikelijk om 14.00u en zullen tot ongeveer 16.00u duren. Locatie is in beide gevallen, hoe kan het ook anders, Nicky’s Inn.

Oefenen
Voor iedereen die zich nog eens wil verdiepen in het Pop Quiz genre staan de vragen van deze eerste Halve Finale online. Eenvoudig te vinden via www.nickys.nl/popquiz, kijk maar ’s boven in de adresbalk van je browser…

There’s no quiz like a Nicky’s pop quiz.

Theo
Marcel
Marcelle

About the Author: