Uitslag 2e voorronde Nicky’s PopQuiz 8 maart 2015

Home/Popquiz 2015/Uitslag 2e voorronde Nicky’s PopQuiz 8 maart 2015
0
Kokomo
0
De Plakkers
0
BvED
0
Uncle Ernie & The Fiddlers
0
Pame of Fame
0
Baard en kale
0
Cheech&Chong
0
Gelijke Monniken
0
Kaal of kammen&prammen
0
Ermelo Centraal
0
Heren 4
0
Bonanza

Tweede finalist bekend
Wederom heeft KoKoMo een zwaar bevochten overwinning weten te behalen! En daarmee is dan gelijk de tweede van de in totaal 3 beoogde finalisten nu bekend. De laatst beschikbare finaleplaats staat open voor verwerving op 12 april.
De winnaar van die (voorlopig laatste) popquizvoorronde zal op 17 mei aantreden samen met The Last Of The Famous International Playboys én KoKoMo voor de strijd om de hoofdprijs. En die twee teams verslaan zal nog niet zo heel eenvoudig zijn.
Maar voordat het zo ver is zal éérst toch nog die 3e voorronde gewonnen moeten worden. Voorrondes volgen het vaste stramien, je leest er alles over op www.nickys.nl/popquiz
Inmiddels hebben zich al een zestal teams formeel opgegeven voor die 3e voorronde. Wees er dus op tijd bij jongelui! Want vol is vol. En dat hebben we zondag 8 maart gezien; méér dan 12 teams wordt nagenoeg onmogelijk.

Tent vol
Vanwege de stormloop aan inschrijvingen, 12 teams maar liefst, was het anders zo gemoedelijke zondagmiddag-Nicky’s veranderd in een kolkende popquizarena. Bruisend van spanning, met een gezelligheidsrumoer wat perfect aansloot bij de muziek. Ook niet raar met een 50-55 koppige deelnemersschare.
Het was dan ook een prachtige dag, niet alleen vanwege het weer maar ook voor de popquizgeschiedsschrijving. Sportieve strijd, bij tijd en wijle tot op het scherpst van de schnede, samen met het dit-café-is-van-ons-gevoel en de inspanning van de meest muzikale barkeeper van de stad (Mick) maakten er weer een onvergetelijke dag van.
Nu de finalisten voor 66,66% bekend zijn, gaat de aandacht uit naar 12 april. Inschrijven kan via de nickys.nl site, door te mailen naar popquiz@nickys.nl of door je op te geven aan de bar.
Maar zoals al eerder vermeld, er zijn nog maar beperkt plaatsen beschikbaar. Want ondanks allerlei maatregelen zoals het gebruik van clipboards is er gewoonweg niet meer fysieke ruimte. Probeer teleurstelling te voorkomen is dan ook het devies.

Finale
De finale op 17 mei wordt ook deze keer weer gespeeld als ‘knoppenronde’. De 3 finalespelende teams moeten dus onder tijdsdruk vragen beantwoorden. Géén antwoord, te laat gedrukt of twijfel betekent gewoonweg dat een ander met de punten aan de haal gaat! Spektakel gegarandeerd.
Om het speelveld wat meer gelijk te trekken wordt van de finalisten verwacht dat ze een ‘specialisme’ opgeven. Dat mag een artiest, genre, tijdsperiode of iets anders popmuziek gerelateerds zijn. En daar zullen dan vragen over gesteld worden. Da’s dan in de finale, mocht dat nog onduidelijk zijn.
Die datum staat inmiddels ‘in steen’. Er is géén mogelijkheid de finale nog te verschuiven. Noteer 17 mei dan ook als 2015 Nicky’s PopQuiz Finale in je agenda!

Quiz on
Theo
Marcelle
Marcel

About the Author: