Uitslag 3e voorronde Nicky’s PopQuiz

Home/Popquiz 2015/Uitslag 3e voorronde Nicky’s PopQuiz

Laatste finalist bekend
In wat een educatief moment van muzikale verbroedering mag worden genoemd is Team Dries Roelvink (aka Ries Droelvink) als overwinnaar naar voren gekomen.
Zij zijn daarmee de glorieuze winnaars van de derde Nicky’s Inn PopQuiz voorronde. Hulde jongelui!
Daarmee is natuurlijk meteen de derde, en laatste, finalist bekend die zal aantreden op 17 mei bij de grote Nicky’s Inn PopQuiz Finale! Op die 17e mei zullen dan The Last Of The Famous International Playboys, KoKoMo én Ries Droelvink de titanenstrijd onderling gaan beslechten.
Wellicht ten overvloede, deze Finale wordt gespeeld als een ‘knoppenquiz’. Dus onder tijdsdruk, en zonder papier- of formuliergedoe! En daarmee is dat spektakel dan ook zeer geschikt voor toeschouwers.

Uitslag derde voorronde:

0
Ries Droelvink
0
Baard&Kale
0
Au Vin
0
Aub niet weer de 6e plaats
0
GMGN
0
Uncle Ernie & The Fiddlers
0
Pame of Fame
0
Back By Dope Demand

Een uitgebreide analyse van de scores volgt zo spoedig mogelijk. Ook de hele quiz online om na te spelen via www.nickys.nl/popquiz volgt zsm.

Geslaagde middag
Eens te meer blijkt zoiets als een popquiz een bijzonder geslaagde tijdsbesteding. Met een prachtig lentezonnetje erbij was het dan ook weer razend druk en gezellig, binnen en buiten bij Nicky’s. De sportieve muzikale verbroedering tussen jong en oud, de kern van een goede popquiz, draagt hier natuurlijk ten langen leste aan bij.
Zoals elke keer viel de beslissing pas in de laatste ronde. Boze tongen beweren dat dit weleens blijk zou kunnen geven van een vooropgezet plan. En jawel jongelui, door de quiz zo evenwichtig mogelijk te laten verlopen is dat, behoudens de tot nog toe uitgebleven bizarre uitschieters, iedere keer weer zo: de beslissing valt in de laatste ronde.

Hard gewerkt
Met Theo weer als vanouds op dreef, welhaast als zoiets als een jonge tijger met een stuiterbal, kon het natuurlijk niet anders als goed gaan. Ook deze keer had Marcelle ‘Koekie’ Mulder alles re-te-strak onder controle, ook al waren er nogal wat beslissingen ad impromptu te nemen (meer hierover in de uitgebreide analyse). Knoppenman mm had, als altijd eigenlijk, een makkie. Zelfde kon niet gezegd worden van Marcel Lagerweij. Voor het eerst in maanden reflecteerde de verlichting weer eens in de zweetdruppels op zijn zwoegende gelaat.
Ook bij de deelnemende teams viel de inspanning af te lezen. En dan is even buiten kunnen pauzeren toch wel prettig.

Iedereen die geïnteresseerd is in het verdere reilen zeilen van de Nicky’s PopQuiz moet scherp letten op de mogelijkheden die social media hiervoor bieden. Hou Theo, en Nicky’s, in de gaten is het devies.
Er loopt overigens nog een proefballon-experiment-probeersel om een enkele (da’s dus 1 ronde en klaar) NEDERLANDSE PopQuiz te doen. Inderdaad, met louter en alleen Nederlandstalige muziek is dat.
Hou Theo maar in de gaten…

Quiz on.
Nicky

About the Author: