Uitslag Finale Nicky’s Inn Pop Quiz

Home/Popquiz 2014/Uitslag Finale Nicky’s Inn Pop Quiz

Na gequizd te hebben op 7 verschillende data met 8 verschillende quizzen is er ein-de-lijk een winnaar bekend!

UITSLAG GRANDE FINALE:

1 KoKoMo 28
2 Sir Jack aka De Mac 27
3 Dorpsche Boys 21

Afwijkende scores, in vergelijking met onze ‘andere’ (met max. 150 punten) uitslagen. In de finale is ELK goed antwoord gewoon 1 punt.
Voor de toekomst blijft dit ook zo, finales zullen met ‘knoppen’ en onder tijdsdruk worden gespeeld. Leuker, en vooral, veel spannender!

kokomo2Winnaar KoKoMo
In de 1e serie, waar ze 3e in de voorronde en teleurstellend 5e in de HF werden, waren ze in eerste instantie uitgeschakeld. Maar de aanhouder wint en dankzij het ‘schrijf-je-zo-vaak-in-als-je-wilt-systeem’ van quizmastermind Theo wisten ze via de 2e serie alsnog de finale bereiken.
En hoe; de KoKoMo’s hebben er natuurlijk wél werk van gemaakt! Verpletterend 1e bij de quiz van 9 feb met een on-ge-kend hoge score van 111 punten. Op 1 punt na net geen 1e bij de Halve Finale op 13 april, maar onopvallend (sterke tactische zet) 2e. Slim bedacht, want zo speel je dus nóg een keer de herkansingsronde, extra oefening is altijd goed.
Die herkansingsronde werd dan ook nog verpletterend gewonnen, uitslag hieronder, met als kroon op het harde werk nu dan de 1e plaats bij de Grande Finale.
Weliswaar weer met slechts 1 punt verschil maar dat is voldoende. Kudos voor KoKoMo!

Lering
Alle andere teams die ooit meegedaan hebben zouden uit die aanpak van KoKoMo lering kunnen, of moeten, trekken.
Ook al is het maar een spelletje, als je wilt winnen (en da’s toch echt de kern van ELK spel) zul je er iets voor moeten doen. In het geval van de Nicky’s Pop Quiz zouden dan eeuwige roem, en een mooi geldbedrag, de jouwe kunnen zijn. En, we spelen uiteraard niet om de roem of het geld, maar het voegt wel iets toe.
Een stimulans om te komen kijken bij die quiz waarbij je niet hebt ingeschreven, een reden om thuis te oefenen met de online versie, enzovoort. Doe dat niet voor ons als samenstellers, niet voor Nicky’s als café maar alleen en uitsluitend voor jezelf. Als aspirant of gevorderd popkenner.

Herkansingsronde
De herkansingsronde, voorafgaand aan de finale, leverde natuurlijk de derde finalist.

Uitslag herkansingsronde:

1 KoKoMo 92
2 Das A-Team 70
3 Famous Int’l Playboys 56
4 Gelijke Monniken, Gelijke Kappen 28

Die herkansingsronde is wat ons betreft niet voor herhaling vatbaar, niet in deze opzet in ieder geval.
Er wordt inmiddels alweer hard gewerkt aan een nieuwe opzet. Zogauw dit enigszins vaste vorm heeft maken we dit onmiddelijk bekend via de gebruikelijke kanalen.

Café
Niets van dit alles was uiteraard mogelijk geweest zonder Nicky’s Inn en de motiverende ondersteuning van Jan en Marcel.
Al vanaf het eerste uur (december 1984) is Nicky’s een sterk op muziek leunend café, en dat is bijna 30 jaar(!) later nog steeds zo. Wat ons betreft blijft dat ook nog heel lang zo.

Serie
wat ons betreft was deze hele serie van ppquizzen een wonderlijke ontdekkingsreis. Zoals al genoemd wordt er al volop gewerkt aan een vervolg. Maar dat wordt pas na de zomer.
Houdt de site de gaten, binnenkort volgt een uitgebreide evaluatie met analyse. Eventuele vragen, op- of aanmerkingen en algemene toevoegingen zijn van harte welkom op popquiz@nickys.nl.
Bedankt allemaaal, nu eerst de zomer in. En er is weer ouderwets zat te doen in Harderwijk deze zomer! Na de zomer gaan we wel weer wat bedenken.

Tot gauw, tot quiz.
Theo
Marcelle
Marcel

About the Author: