Uitslag Halve Finale Nicky’s Pop Quiz 13 april 2014

Home/Muziek, Popquiz 2014/Uitslag Halve Finale Nicky’s Pop Quiz 13 april 2014

Nieuwe Finalist bekend
Dankzij de onverbeten en immer bezielende leiding van Theo MadMan Thumper is er weer eens geschiedenis geschreven in de Bruggestraat!
Na een zinderend spannende nek-aan-nek-race is eindelijk de Tweede Finalist bekend. En wel het team van Dorpsche Boys gaat op 18 mei het Pop Quiz strijdtoneel verrijken met een stortvloed van popkennis!
Ook aanwezig die dag, maar dan allereerst als deelnemers aan de herkansingsronde, zijn de teams KoKoMo en The Famous International Playboys. Respectievelijk nummer 2 en 3 bij deze Halve Finale. Zij zullen het opnemen tegen de teams Das A-Team en Gelijke Monniken Gelijke Kappen voor de laatste te verdienen finaleplaats op 18 mei.

De definitieve uitslag
In keiharde cijfers, die ons zelden of nooit onwaarheden toefluisteren, ziet het er als volgt uit:

1 Dorpsche Boys 96
2 KoKoMo 95
3 Famous Int’l Playboys 78
4 Beau van Erven Dorens 73
5 Bonanza 71
6 Fluko’s 70
7 Mouseketeers 64
8 Au Vin 49

Waarbij dan moet worden opgemerkt dat team BvED zich enorm heeft weten te revancheren. 73 punten van de maximaal 150 in een Halve Finale waar de vragen toch even nét wat moeilijker zijn… Goed gedaan jongelui!
Onze dank gaat uit naar Au Vin, zij hebben het mogelijk gemaakt dat Theo zich in ieder geval voor een ogenblik aan het script hield. Heel fijn.

Schema
Nog maar een keer het restant van het speelschema:
Op ZONDAG 18 MEI worden ter Grande Finale verwacht Sir Jack (de uitspanning die voorheen bekend was als Mac) en Dorpsche Boys.
En voor de aan de Grande Finale voorafgaande herkansingsronde: Das A-Team, Gelijke Monniken Gelijke Kappen, KoKoMo en The Famous International Playboys.
Aanvang van de herkansingsronde is 13.00, deelnemers hieraan doen er goed aan rond 12.30 aanwezig te zijn.
Die herkansingsronde zal zich qua vraagkwaliteitspeil ongeveer op Halve Finale gehalte afspelen, maar dan wel fors korter. Reken op ongeveer de helft, dat is dan zo’n 60-75min totaaltijd.
Hierna kan dan rond 14.15 de Grande Finale van de Nicky’s Inn Pop Quiz een aanvang nemen. Spektakel ge-ga-ran-deerd.

Quiz online
Wanneer dit te lezen valt, zal de Halve Finale van 13 april ook online, en wel hier ergens aan de rafelige randen van het internet, te spelen zijn. Dit alles wederom uitsluitend en alleen dankzij Dennis van Blocq12. Onze dank, alsmede onze verbazing over hoe dat toch allemaal steeds maar weer zo snel mogelijk is, kent wederom nauwelijks grenzen!
Overigens raden wij als Pop Quiz samenstellers iedereen die nog een keer het popquizstrijdtoneel zal gaan betreden ten zeerste aan alle quizzen (afhankelijk van capaciteit zijn ze dat allemaal) die online staan nog eens goed te oefenen. Probeer dat dan op z’n minst ietwat serieus, en met volle inzet. Kan er daarna des te beter volop worden gelachen onder het genot van een hapje en drankje.

Volgend seizoen
Voor tips en aanbevelingen aangaande eventuele toekomstige instanties van de Nicky’s Pop Quiz houden wij ons ten zeerste aanbevolen. Drop je comments aan de bar of via popquiz@nickys.nl.

Tot Finale!
Theo
Marcel
Marcelle

About the Author: