Verslag Nederlandstalige Popquiz

Home/Muziek, Popquiz 2015/Verslag Nederlandstalige Popquiz

Nieuwe aanpak, ouderwets gezellig

Met een vernieuwde aanpak is zondag 27 september de Nederlandstalige versie van de Nicky’s PopQuiz gespeeld. De redactie dacht dat het wel een goed idee zou zijn om de ‘finale’ voortaan maar gelijk ná elke quiz te spelen. Een schot in de roos, zo bleek.
Samen met het stemmingsverhogende en onvermijdelijke meezingkarakter van het gebruikte materiaal was de sfeer binnen de kortste keren dan ook ouderwets gezellig!
Niet in de laatste plaats door het onwaarschijnlijk sterke optreden van The Popquiz Tornado’s direct na afloop van de finale. Hulde heren, het is maar weinigen gegeven zó ontzettend de spijker op z’n kop te slaan!

Nederlands in Nickys, geen echte primeur maar toch

Nou is Nederlandstalige muziek an sich (ja Duits ja) niets nieuws voor Nicky’s. Bands als Van Dik Hout, De Dijk en Bløf bijvoorbeeld staan (letterlijk!) al decennialang op de playlist. En sommige dj’s willen ook nog wel ‘s een ‘hollands halfuurtje’ op zaterdag- of vrijdagavond tevoorschijn toveren.
Toch was het héél bijzonder, en dan met name voor de oude getrouwe gasten, om Frans Duijts of Paultje Poets langs te horen komen in Nicky’s!
Vooralsnog staat de volgende Nederlandstalige editie weer op het programma voor de éérste zondag in de herfst van 2016. Da’s dan zondag 25 september, maar zoals gezegd, voor-lo-pig dus.

Scoreverloop spannender dan uitslag zou doen willen laten geloven

Nieuw format of niet, de winnaar was wederom KoKoMo. Kudos jongelui.
Ditmaal geen grote overmacht, ook al zou de score in de finale (KoKoMo 12-De Fluiters 4-Replay 2) anders doen vermoeden. Een uitvloeisel van het ‘winner takes all systeem’ in de finale. Degene die als eerste het recht verwerft (door te blazen, drukken of wat) om te mogen beantwoorden én het juiste antwoord weet te produceren gaat er nou eenmaal met de punten vandoor.
Desalniettemin, heel knap gescoord van KoKoMo. Hun eindoverwinning heeft alleen wel als consequentie dat ze bij een (willekeurig welke) volgende PopQuiz in Nicky’s NIET mee mogen spelen in de finale. Deelname aan de overige rondes is gewoon mogelijk, al zou het alleen maar voor de gezelligheid zijn of om te oefenen.
Die volgende PopQuiz staat overigens op de planning voor 22 november. En da’s alweer snel eigenlijk.

Format blijft, volgende quiz gewoon mondiaal

Het vernieuwde format, voorzover nog niet helder, is duidelijk een blijvertje. Vanaf nu worden er een aantal (nader te bepalen) voorrondes gespeeld waarna de beste drie teams direct erna een finaleronde zullen spelen. Elke quiz staat hiermee dan ook volledig op zichzelf.
Eerstvolgende PopQuiz is zoals gemeld dus 22 november.En nog even voor alle duidelijkheid: dit is dan een normale mondiale PopQuiz! Opgeven aan de bar of via popquiz@nickys.nl

Dank

Rest ons nog Nicky’s Inn te bedanken voor hun inmiddels legendarische gastvrijheid en het schier onuitputtelijke enthousiasme van haar gasten en medewerkers!

Quiz on!

Marcelle
Theo
mm

About the Author: